Guide: Sådan kommer du bedst fra start med boligsalget

At skulle sælge sin bolig er for langt de fleste danskere en omfattende opgave, der kræver overskud og tålmodighed. Men for mange er det også en proces, der gerne skal gå hurtigt, og som i værste fald kan blive en dyr affære, hvis ikke man er dygtig og verdensmester i at ramme den perfekte timing.

Netop derfor er det da også uhyre vigtigt, at man forbereder sig ordentligt, inden man febrilsk forsøger at afhænde sin ejendom den første og den bedste. Og gør man sit forarbejde grundigt, minimerer man risikoen for, at man ender i en situation, hvor det gør ondt både økonomisk og psykisk.

Læs med videre i artiklen her, hvor vi kigger ind i nogle af de ting, man kan overveje at gøre, hvis man gerne vil forberede sig bedst muligt på sit boligsalg.

En let renovering gør underværker

En af de ting, man med fordel kan overveje, før man sætter sin ejendom og bolig til salg, er, hvorvidt det ikke ville være tiltrængt med en lettere og overfladisk renovering. For gider man kaste en smule tid i en finpudsning af sin ejendom, sikrer man også, at man kan få mest muligt afkast på salget. 

En af de ting, der for alvor kan gøre en forskel i købers øjne, er en grundig algebehandling. Alle huse oplever i dag at blive angrebet af alger. Og overalt, hvor der er fugtige overflader, kommer der alger. Men med en grundig algebehandling kan man komme disse til livs, og resultatet af en effektiv algebehandling er altid, at man får et hus, der mildest talt ligner noget, der kunne være helt nyt. 

En algebehandling er da også en ideel løsning, hvis du ikke ønsker at investere en formue i at forberede dit hus til salget, da man forholdsvist billigt kan købe de nødvendige remedier og kemikalier, der skal til for at komme af med algerne.

Tøm aldrig ejendommen for møbler 

En af de mest typiske fodfejl hos hussælgere er, at man kommer til at tømme ejendommen for møbler og liv, inden man får huset solgt. Og det kan være utrolig farligt, hvis man ønsker et hurtigt salg, da de potentielle købere kan have svært ved at se sig leve i et hus, der står helt tomt.

Den bedste løsning er derfor, at man sætter huset til salg i god tid og udsætter indflytningsdatoen. På den måde kan man vise huset frem, når der er fyldt med hverdag og liv, og man undgår en lang liggetid, hvor man risikerer at skulle sidde med en dobbeltbetaling af husleje, fordi man ikke har været så heldig at finde en kreativ-tænkende køber, der sagtens kan indrette de tomme lokaler i sit hoved.

I forbindelse med at skulle lade sine ting blive til fremvisning af boligen gør det heller ikke noget, at man faktisk kan se det rod, der kommer af almindeligt hverdagsbrug. Dette er nemlig blot med til at frembringe en fornemmelse af huset som hjem, og flere studier viser, at det faktisk har en direkte indvirkning på, hvor længe et hus ligger, førend det bliver solgt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *