plejehjem

Guide: disse ting skal du have med dig på plejehjemmet

Mange mennesker når et tidspunkt i deres liv, hvor de har svært ved at klare sig på egen hånd. Heldigvis er det ofte først, når man er blevet ældre, at de fleste personer står i denne situation.
Det ændrer dog ikke på, at det at skulle være på plejehjem kan føles som en rigtig stor ting. For nogle kan det endda føles som et nederlag, eller som en nedgradering af ens livskvalitet. Det skyldes især alle de skrækhistorier om plejehjem, der i de seneste år har været i medierne.

Tiden på plejehjem kan være god

Men der er ingen grund til, at tiden på plejehjem skulle være en dårlig oplevelse. Selvfølgelig giver man køb på noget personlig frihed, idet man ikke kan bestemme alting selv længere. Til gengæld får man en masse andre ting ud af det, som kan give stor glæde.
For det første får man hjælp til de små ting i hverdagen. Det betyder, at man skal kæmpe mindre, end man gjorde før. Samtidig får man noget socialt ud af det, idet man pludselig er omgivet af både plejere og de andre beboere. Og det er noget, som er rigtig dejligt for mange.

Du kan stadig være dig selv på plejehjemmet

Står du over for at skulle på plejehjem, er der derfor ingen grund til at være nervøs eller ked af det. Der er mange gode ting i vente, og det er vigtigt, at du forsøger at få det bedste ud af det.
Det kan du blandt andet gøre ved at huske på, at du stadig kan være dig selv på plejehjemmet. For eksempel kan du stadig indrette dit værelse med dine personlige ting. Du kan stadig se dit yndlingsprogram i fjernsynet og lytte til god musik.

Skab komfort omkring dig

Hvad er det så for nogle ting, som du skal huske, når du flytter på plejehjem? For det første skal du huske de ting, som skaber glæde og komfort for dig i din hverdag. Disse kan variere meget fra person til person, men det kunne for eksempel være en lækker varmepude lig den, som du ser her.
Ellers kunne det også være dit tæppe, din gamle lænestol eller måske din særlige pladespiller. Din morgenkåbe og dine hjemmesutter må du heller ikke glemme. Og så er det også altid dejligt med kunst på væggene og billeder af din familie.

Indret dig med de nødvendige hjælpemidler

På plejehjemmet har du mulighed for at få langt mere hjælp, end du har været vant til. Og selvom det er en god ting, så er det helt sikkert også noget, som du skal vænne dig til.
Det vigtigste er at huske, at du skal gøre plads til de hjælpemidler, som du nu engang har brug for. Det kan være alt fra en kørestol til en stok, du ved bedst selv, hvad du har brug for. Du kan finde gode og billige hjælpemidler på hok.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *