tillykke med de 100

Eva Solo – kendt og elsket i mere end 100 år

Mon ikke de fleste danskere går rundt og er mere end almindelig stolte af den position som dansk design har på verdensplan? Succesen er ikke kommet fra dag til dag, men den er blevet grundlagt af visionære formgivere i fortiden og blevet holdt i live af nye designere, der løbende har taget den tråd og ånd op, som altid har kendetegnet vores unikke formsprog og produktion.

Eva Solo er et af de brands, der efter 100 år i branchen, stadig står stærkt både lokalt og internationalt, et firma med dybe og stærke rødder i fortiden og et knivskarpt blik på, hvad nutidens genration efterspørger til deres husholdning og indretning. Eva Solo lagde grundstenen til sin succes med en pålægs- og brødmaskine, der har fået en næsten ikonisk status. Der er dog ikke blive hvilet på laurbærene, men igennem generationer blevet udviklet og designet en stribe af populære produkter, der har høstet stor anerkendelse og været bestsellere.

Dansk design er noget man samler på

Rigtig mange både kvinder og mænd går målrettet efter primært dansk design til deres hjem. Her kan med rette tales om samlerobjekter og hvis man som udgangspunkt altid har dansk design af enhver slags, så er man næsten sikret at alle ting danner en skøn harmoni sammen. Arvestykker af ældre dato er flotte sammen med det nyeste nye og tit er det næsten ikke til at se, hvor gamle tingene er, fordi dansk design simpelthen er så tidsløst og bevarer sin aktualitet, på trods af skiftende tider og moder. Find gerne nye ting på evasolo.com og bland det med loppefund og arvegods, til din egen personlige danske design stil. Mange brands genoptager lige nu produktionen af tidligere tiders bestsellere, fordi efterspørgselen efter de ting, man husker fra fortiden er i høj kurs og stadig har en gyldighed både i funktionen og formsproget.

Samlere, eller folk der bare er begejstrede for både nyt og gammelt dansk design, findes i hele verden og der bliver flere og flere, fordi kvalitet aldrig går af mode og bæredygtighed er i høj kurs lige nu.

Kom ind i en verden af danske design perler

På nettet, kan du købe både nyt og ældre dansk design og her er det også muligt at blive klogere på historien, tankerne og designerne bag de enkelte brands og produkter. Der gemmer sig altid nogle interessante grundtanker bag hver enkelt ting, som man måske slet ikke er klar over, men er ganske spændende, uanset hvor entusiastisk man er er. De yngre generationer bliver tit overraskede over at de ting de drømmer om til boligindretningen, faktisk ikke er fremstillet lige nu, men er magen til dem, som deres bedsteforældre ønskede sig.

Der er skrevet masser af bøger om de store danske designere og virksomheder, det er bestemt ikke kedelig læsning eller bare tør faglitteratur, men en god mulighed for at blive klogere på historien og folkene bag de ting, som vi ser alle vegne og gerne selv omgiver os med. Flere danske museer har også ind i mellem flotte udstillinger, hvor dansk design får opmærksomhed og hyldes som fortjent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *