forældre

Forælde: Det skal nok gå det hele

Der findes ikke nogen, der kan fortælle dig eller forberede dig på, hvad bet vil sige at blive forælder. På samme måde er der heller ikke andre end dig, der kan sige, hvad der er ’normalt’ for dig og din familie.
Selvfølgelig er der situationer, hvor tingene ikke er helt normale, men som udgangspunkt kan du sagtens g ud fra at alt er normalt. Som nybagt forælder er det alt nyt og der følger desværre ikke en brugsanvisning med, når der kommer en lille ny og derfor er det svært at forestille sig, at alt det, der sker er helt normalt, men som udgangspunkt, så er det faktisk sådan.

Sovetider

En af de ting, der kan være rigtig svære er sovetider og søvn i al almindelighed, for hvor meget skal baby egentlig sove og hvor mange gange er det normalt at vågne om natten?
Det er et spørgsmål, der er rigtig svært at svare på, selv for eksperterne, for der er ikke et klart svar at give. Det er meget forskelligt, hvor meget børn og babyer sover samt, hvor mange gange de vågner i løbet af en nat.
Det kan være en stor omvending, der er svær at vænne sig til, når du pludselig skal op flere gange i løbet af nattetimerne, fordi der skal ammes. Derfor er det også rigtig mange forældre, der har glæde af at lade den lille sove i samme seng eller lige ved siden af forældrene så længe der skal ammes om natten.

Amning

Det er et ømt og kontroversielt emne og derfor er det heller ikke lige omkring amning, at nettet er den bedste løsning.
Et stort flertal af kvinder oplever heldigvis en relativt problemfri ammestart og et ammeforløb, der ikke giver de store udfordringer.
På den anden side kan det også være rigtig hårdt og smertefuldt, hvis I kommer skævt fra start og er der ikke den rigtige vejledning indenfor rækkevidde, så kaster rigtig mange håndklædet i ringen og går over til mme.
I stedet for at lede på nettet kan du med fordel tage kontakt til din sundhedsplejerske eller en ammevejleder, der kan hjælpe og støtte dig, hvis du ønsker at få et godt forløb op at køre.

Mad

Hvornår er det tid til at starte op med fast føde? Skal baby mades og have grød eller ønsker I at køre den populære BLW stil og lade poden selv føle sig frem og spise i eget tempo uden hjælp?
Der er mange muligheder og det kan være svært at navigere rundt i, så derfor er det bedste råd som regel at lytte til din mavefornemmelse og kigge på dit barn. Nogle er klar til at spise, når de bliver 6 måneder mens andre lige skal have lidt mere tid før de vil spise. Og det er alt sammen normalt!
Ved at læse med her kan du blive klogere på alt, hvad der har med baby at gøre og finde de ting, der kan være en hjælp og støtte i jeres hverdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *