rengøring af køleskab

Lær at holde dit køleskab rent

Der er få ting værre end et ildelugtende køleskab, og der skal overraskende lidt til at dette bliver en realitet. Blot glem noget mad bagerst i køleskabet, og pludselig smager al’ din mad underligt og hele dit køkken lugter.
At holde sit køleskab rent er ikke ligefrem noget man lære i folkeskolen, så der er ingen der dømmer dig hvis du er en smule forvirret omkring hvordan dette bedst kan lade sig gøre. At gøre hele køleskabet rent er et stort stykke arbejde, men du kan udskyde dette en del med blot nogle få enkle tricks, der holder din mad frisk og dit køleskab lugtfrit. Skyldes lugten at dit køleskab er blevet for gammelt kan du få hjælp til at købe et nyt på køleskab.dk

Pak maden ekstra godt ind

De to største lugte slyngler er ost og spildt mælk. Ost lugter ofte meget kraftigt, og hvis den ikke er ordentligt pakket ind, vil lugten sprede sig til resten af din mad, og resten af dit køleskab generelt. Mælk er måske bedre pakket ind, men den mindste spildte plet kan hurtigt begynde at lugte meget dårligt. Du har sikkert lugtet til gammel mælk før, og er enig i, at det ikke ligefrem lugter fantastisk.
I forhold til ost, kan en god måde at pakke det ned på være at putte det i en plasticpose efter du har taget hul på det yderste beskyttende lag plastic. Er dit ost ekstra stærk, kan du endda pakke plasticposen ind i en plasticcontainer, for at være helt sikker på at lugten ikke slipper ud.
I forhold til spildt mælk så tjek at alting er ordentligt lukket inden du putter det i køleskabet. Er låget blevet væk eller gået i stykker, så put en plasticpose over toppen af mælkekartonen og fastgør med en elastik. Denne metode kan også bruges på andre former for kartoner der har mistet deres låg eller som der er gået hul på.
Det du kan tage væk fra dette afsnit er, at du aldrig kan have for mange plasticposer, da de næsten altid kan bruges til at redde dit køleskab fra at lugte.

Separer din mad ordentligt

Udover at det kan holde lugten fra at sprede sig til hele køleskabet, kan det også blot gøre det lettere at finde hvad du leder efter. Ved at separere maden i dit køleskab, behøves du ikke længere at rode rundt inde i kulden, og risikere at vælte diverse madprodukter ned på gulvet.
For det første har dit køleskab højst sandsynligt en grøntsagsskuffe. Det er der en rigtig god grund til. De fleste grøntsager foretrækker en høj luftfugtighed, og grøntsagsskuffen er lige præcis lavet for at holde på denne luftfugtighed.
Frugt derimod har det faktisk bedst med at blive opbevaret øverst i køleskabet, sammen med smøren. Ofte bliver kulden ikke ligeligt fordelt i dit køleskab, og du skal derfor putte det mad øverst der har brug for mest kulde – såsom frugt og smør. Udover at den ekstra kulde hjælper med at forlænge frugtens levetid, får du den også op i øjenhøjde og der er derfor større chance for at du får den spist, inden den bliver umoden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *