kviklaan

Kviklån er populære som aldrig før

Vi danskere låner i stor stil til bilen, huset og den dyre Marc Jacobs taske. Mange af os fremskynder dermed et forbrug, som ellers ville ligge år ud i fremtiden.

Du kender helt sikkert til de mere gængse lånetyper såsom boliglån, realkreditslån og billån. Disse lån er typisk rigtig store, idet en bil koster flere hundrede tusinde kroner – og et hus oftest mere end en million. Det er rigtig mange penge, som de fleste normalt ikke ville kunne spare op og dermed betale kontant.

Det er dog ikke kun i forbindelse med større investeringer, at det kan være relevant at låne penge. Danskerne har nemlig i stigende grad taget de populære forbrugs- og kviklån til sig, hvilket er låneformer, der sigter efter mindre beløb (sammenlignet med ovenstående lån) og med en kortere løbetid. I denne artikel vil vi kort beskæftige os med, hvad kviklån er, og hvordan de fungerer.

Hvad er et kviklån?

Kviklån er, som det ligger i navnet, en ”hurtig” form for lån. Mere traditionelle lån, fx et boliglån, vil typisk have en løbetid på 30 år. Det vil altså sige, at de lånte penge og de deraf påløbne renter skal betales tilbage inden for en periode på 30 år. Det er for rigtig mange mennesker uoverskueligt lang tid, og en så lang løbetid ville ikke fungere, hvis det beløb låntager har brug for, ikke er nært så stort.

Det er her, at kviklånene kommer ind i billedet. Et kviklån har en kortere løbetid, og lånebeløbet er som hovedregel mellem 10-350.000 – altså væsentligt lavere end ved et boliglån, som efter omstændighederne kan være på flere millioner.

Løbetiden varierer også. Denne kan være én måned og måske op til et år alt efter lånebetingelserne. Overvejer du et kviklån, skal du altså være opmærksom på løbetiden og de lidt højere renter. Dette er der uheldigvis nogle danskere, som ikke er OBS på, hvorfor kviklånene bliver deres vej til RKI. Har du styr på dine pengesager, og besidder du en almindelig sund fornuft, har du dog intet at frygte.

Hvornår har jeg brug for et kviklån?

Dette spørgsmål kan være lidt sværere at svare på, da det i høj grad afhænger af din unikke situation. Først og fremmest skal du overveje, om du har brug for et kviklån eller fx et decideret billån. Selvom du måske kan låne penge til en bil via et kviklån, er det måske ikke den klogeste beslutning. Nej, gør i stedet hellere brug af kviklånet til de formål, som var dets oprindelige mål. Dette inkluderer mindre investeringer såsom en ny vaskemaskine, tørretumbler eller måske et nyt køkken. Det er da også derfor, at det er muligt at optage et kviklån igennem fx LEASY – her er lånet altså beregnet til eksempelvis køb af en ny computer.

Det er relativt nemt at få adgang til et attraktivt kviklån. På http://www.smslånlet.dk finder du et stort udvalg af forskellige lånetilbud, som du frit kan vælge at benytte dig af. Her kan du også sammenligne de mange låneudbydere og se hvilke tilbud, der passer dig bedst i forhold til løbetid og størrelsen på lånet samt selvfølgelig renten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *