Sådan får du sundere hår

især her om vinteren, kan de være svært, at føle og se sundheden i ens hår. Det bliver elektrisk, tørt og kedeligt. Men der er nogle tricks til, hvordan du får et sundere hår. Sundt hår skal også gerne, give en sundere hovedbund. Derudover er der også tips til, hvordan du får dit hår til, at vokse hurtigere.


Din kost er vigtig

ifølge frisører, er det af de mest stillede spørgsmål ’Hvordan får jeg længere og sundere hår’. Det er da også de fleste, der drømmer om dette. Det ville jo nemlig være rart, at slippe for ført hår, med spidser der knækker.
Det kan være lidt af et projekt, at få sundere eller længere hår. Men studier viser, at det starter indefra. Man skal spise ordentligt, og sørge for, at få de rigtige vitaminer og mineraler. Når dit hår er sundt indefra, har du et bedre udgangspunkt. Dette betyder dog ikke, at du ikke skal passe på det, når det er vokset ud.
Håret kræver den bedste base for, at det kan vokse optimalt. Derfor er det også vigtigt, at man spiser sundt. Hvis man gerne vil have, at ens hår bliver sundere, skal man sørge for mad med masser af næring. Derfor skal man spise masser af grøntsager, frugt, nødder, fisk og kød. På den både får den bedste base, for et sundt og lækkert hår.

Vask håret optimalt

Udover at dit hår skal have en god base, er det også vigtigt, at det plejes optimalt udefra. Hvis du vasker dit hår for ofte, eller i for varmt vand, vil det hurtigt blive tørt. Dette vil gøre, at det bliver svært, at vokse det langt. Som udgangspunkt skal man sørge for ikke, at vaske sit hår mere end 3 gange om ugen. Hvis du har tendens til, at få fedtet hår, kan du bruge tørshampoo.
Et andet trick er, at du skal forsøge, at vaske håret i så koldt vand som muligt. Dette er ikke ens betydende med, at du skal tage iskolde bade. Men det er en god ide, at forsøge med så koldt vand som muligt, når du vasker håret.

Hvilke produkter skal man bruge

Når du skal vælge din hårprodukter, er det vigtigt, at tænke sig godt om. Der er nemlig mange produkter, som har ødelæggende ingredienser i sig. Kemiske shampooer er ikke gode, hvis du vil have langt og sundt hår. Vælg derfor en Sulfatfri shampoo, som f.eks. den Hairlust har lavet.
Derudover skal du forsøge, at gå uden om silikone. For selvom silikone, når håret til at føles blødt, er det ikke sundt for håret. Silikone er nemlig med til, at skabe en afhængighed for håret. Det vil derfor blive mere afhængigt af, at blive vasket.

Hvad med når det skal tørre?

Når du har vasket dig hår, går du formentlig i gang med føntørreren. Mange vælger ovenikøbet, at glatte håret også. Men dette er ikke den rigtige måde, at tørre håret på.

For det første er det vigtigt, at du ikke frottere det rundt med dit håndklæde. Klem i stedet et par gange, også lad det lufttørre. Derudover er det også en god ide, at redde håret inden det bliver vasket. Det er nemlig mere skrøbeligt, når det er vådt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *