stjernerne

Stjernen på den danske gamerhimmel

De er blevet kæmpestore inden for spilverdenen. Det skaber fokus på en ellers overset sport. Efter Astralises store succeser sidste år har det skabt en større kultur inden for e-sport i Danmark. Nu vises CS Go (Counter strike Global Offensive) på tv. Der er blevet oprettet en uddannelse for dem der vil gå i drengenes fodspor. Sidste år vandt over otte titler.

Hvad er Astralis?

Astralis er et af de bedste, hvis ikke det bedste CS Go hold i verden. Holdet blev grundlagt i 2016. I begyndelsen fik de økonomisk hjælp fra Tommy Ahlers. Der er oprettet et anpartsselskab som går under navnet Astralis E-sport. I 2017, januar, vandt Astralis ELEAGUE major. Det er hvad der kan sammenlignes med VM i CS. Spillerne træner mange timer hver dag.

Hvem er hvem?

XYPE9X er 23 år og fra Aalborg. Hans rigtige navn er Andreas. Han er en af de bedste supportspillere i verden. Han har en svær rolle i spillet. Han hjælper sine holdkammerater gennem hele spillet. Næsten med en robots logik spiller han spillet med et køligt overblik.
Spilleren med gamernavnet Magisk er 20 år og fra Risskov. Hans Rigtige navn er Emil. I spillet har han en ubarmhjertig, rå færdighed. Han har det hele. Hans spray med riflen er meget omtalt. Han har ligget nr. 1 på verdensranglisten i mere end et halvt år.
Den næste spiller i teamet er Dupreeh. Han hedder Peter, er 25 år og fra København. Han er en frygtløs spiller. Han er villig til at ofre sig selv hvis det betyder at holdet vinder. Han er holdets ældste spiller men stadig på sit højeste niveau.
Dev1ce som har navnet Nicolai er 23 år og fra Vejle. Han er en af de bedste spillere i verden. Han har været i top-5 af de bedste spillere i verden gennem 3 år. Han er alsidig og smart med meget indflydelse.
Den sidste spiller på holdet er Gla1ve. Han hedder rigtigt Lukas og er også 23 år og fra København. Han er kaptajn på holdet. Fordi han har en stor viden og en god strategisk sans ser mange ham som en af de bedste holdledere i CS. Han har været med til at få Astralis på et nyt niveau.
Zonic som rigtigt hedder Danny og er 32 år, har tidligere været en af de bedste CS spillere i verden. Han har nu påtaget sig rollen som træner. Han har en unik personlighed som gør ham til en rigtig god træner.

Nogle fakta om det omtalte spil

CS Go er et holdspil som er rundebaseret. Man kan være på et af to hold, terrorister eller counter-terrorister. Man spiller bedst af 30 og i de fleste turneringer spiller man tre baner som holdene skiftes til at vælge eller fravælge.
For terroristerne handler det om at få placeret bomben og sørge for den detonerer. For Counter-terroristerne handler det omvendt om at terroristerne ikke må placere bomben. Hvis de får den placeret gælder det om for counter-terroristerne at få den deaktiveret. Holdet vinder også hvis alle på modstandernes hold dør. Se her for gaming udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *